Meny
litteraturhuset

Eksempel

Litteraturhuset i Fredrikstad
Litteraturhuset i Fredrikstad ble åpnet 25. januar 2013. Det er et moderne bygg over fire etasjer, midt i Fredrikstad sentrum ved Vesterelven, med en totalflate på 3.000 kvadratmeter. Husets oppgave er å være et godt sted for arrangementer og kulturell aktivitet som kommer kulturlivet, huset, byen og distriktet til gode. Det rommer i tillegg blant annet bokhandel, bokkafé, restaurant og Institutt for Journalistikk.

Med sin spesielle arkitektur har Litteraturhuset vært en interessant og litt krevende oppgave for installatøren, Norgeseliten-medlemmet Lyn Elektro AS. Det er et ganske komplisert bygg å få fram kabler og montere lamper og annet elektrisk utstyr i.

Over alt i bygget er det montert designlamper som krever spesielle oppheng. Det mest spesielle er nok en ”lampe” som er 82 meter lang, og går sammenhengende fra 1. etasje til 4. etasje, både vertikalt og horisontalt. Det er store glassflater i veggene, det er en utfordring når kabler skal legges. Bygget har også total overvåking. Lyn Elektro AS har hatt et nært samarbeid med arkitekten, Griff Arkitektur, for å kunne legge opp føringsveier.

Lysstyring med KNX er programmert slik at lyset justeres etter innslipp av dagslys.