Meny
byggmakker

Eksempel

Ski Bygg
Vinteren 2011 åpnet Ski Bygg ny lagerbygning på Ski. Ledelsen satte fokus på arbeidslys. Tette mellomrom mellom hyllene gjør det utfordrende å få godt lys i hele lagerrommet. I tillegg må lyset treffe fronten på hyllen, så det er lett å lese etiketter og se hva hyllene inneholder.

Løsningen ble Philips GentleSpace LED armatur. Lyset kan styres akkurat dit hvor det trengs, inn i hyller og på hyllefronten. Installatør var AA Elektro installasjon AS.

Ski Bygg var først i Norge med å ta i bruk Philips GentleSpace, den første LED-armaturen som fullt ut kan erstatte opptil 400W metallhalogen. Armaturen har 4 utbyttbare LEDGINE lysmoduler og en utbyttbar LED-driver.

Mens tradisjonelle armatur har én lyskilde som skal styres av en reflektor, har GentleSpace hele 240 lysdioder som alle styres med sin egen linse. Hver enkelt av dem dekker hele det området armaturen skal lyse opp. Hvis noen enkelte dioder faller ut påvirker ikke det lysbildet i det hele tatt.

Lyset fra diodene kan styres med stor presisjon, så det kommer akkurat dit hvor det trengs. Lagerarbeiderne på Ski forteller at lyset spres godt inn i hyllene, og at det er blitt en mye lysere arbeidsplass der det er mer behagelig å jobbe. Det er enklere for både kunder og ansatte å finne det de leter etter.

GentleSpace har en levetid på 75 000 timer og kan oppgraderes med siste nytt innen LED teknologi. Det gjør løsningen svært energiøkonomisk.